Mislili su da će ga lako prodati, a on im postao najveća noćna mora

Braithwaite ne želi da napusti Barcelonu

Mislili su da će ga lako prodati, a on im postao najveća noćna mora

Endin Čaušević

Barcelona će ovog ljeta pokušati prodati nekoliko igrača iz prvog tima kako bi oslobodila prostor za dolazak novih pojačanja.

Jasno je da katalonski klub očekuju velike promjene što se tiče igračkog kadra, a Xavi Hernandez je već otpisao desetak prvotimaca i poručio im da počnu potragu za novi klubom.

Na listi otpisanih nalazi se i danski napadač Martin Braithwaite koji je većinu minule sezone propustio zbog teške povrede.

Iako se oporavio prije četiri mjeseca nije odigrao skoro ni minute što je bio jasan pokazatelj da Xavi ne računa na njega, te da je Barcelonin cilj da ga što prije proda.

Barca za njega ima nekoliko ponuda iz Španije i Engleske i u klubu su vjerovali da će se Braithwaitea lagano riješiti, ali su pogriješili. Danac odbija da napusti klub i odlučan je da ostane do kraja ugovora.

"Ja imam još dvije godine ugovora s Barcelonom i ne pada mi na pamet da razmišljam o odlasku iz kluba prije isteka ugovora. U profesionalnom fudbalu je sve moguće, ali ja sam poprilično miran jer jako dobro znam šta želim", rekao je Braithwaite i dodao.

"Radit ću naporno tokom priprema za novu sezonu kako bih se pokušao nametnuti treneru. Na neke stvari ne mogu uticati. Vidjet ćemo šta će se desiti na kraju".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 30-godišnjak u Barcu je došao u februaru 2020. godine iz Leganesa za 18 miliona eura što je bila velika senzacija za sve. No, ispostavilo se da su tadašnji čelnici napravili još jedan od promašaja u nizu s pojačanjima, a sada je na Joanu Laporti da ih se pokuša riješiti.

Braithwaite ima ugovor do ljeta 2024. godine i platu koju će mu teško neki klub ponovo dati i jasno je zbog čega ne želi da ide iz Barcelone. Ove sezone odigrao je samo četiri utakmice, te je zabio dva gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti