Foto: HNK Hajduk Split

Finale Kupa Hrvatske

Preokret, crveni karton i apsolutna dominacija: Prepun Poljud slavi prvi trofej nakon devet godina!

Eldar Ganibegović

Večeras je na Poljudu odigrano finale Kupa Hrvatske. 

Hajduk je ugostio Rijeku iako je bio nominalni gost u ovoj utakmici i nakon preokreta slavio s 3:1 i osvojio prvi trofej nakon 2013. godine.

Nije dobro počelo po Hajduk. Josip Drmić je doveo Rijeku u vodstvo u 13. minuti, no to je sve što je Rijeka napravila večeras.

Nakon toga šansu za izjednačenje u 21. minuti imao je Krovinović, no ono što nije uradio on jeste Ferro tri minute kasnije. 

Potpuni preokret Hajduku donosi Melnjak u 36. minuti, a totalni šok za Rijeku pet minuta kasnije kada je Smolčić dobio drugi žuti odnosno crveni karton.

Nakon samo 11 minuta igre u drugom poluvremenu Melnjak postiže novi pogodak i tu je priča bila završena.

Isti igrač je mogao do hat-tricka u 63. minuti, a nakon toga Livaja propušta dvije šanse u 68. i 70. 

U 78. minuti Vuković je skočio i šutirao tik pored gola Rijeke. 

Do kraja nismo vidjeli veća uzbuđenja i Hajduk je sjajnu sezonu završio s titulom Kupa Hrvatske. 

Finale Kupa Hrvatske:

Rijeka - Hajduk 1:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.