O potezu Marka Livaje nakon derbija protiv Dinama će se dugo pričati

Svaka čast

O potezu Marka Livaje nakon derbija protiv Dinama će se dugo pričati

E. Čaušević

Hajduk je sinoć poražen na Maksimiru od Dinama (3:1) u posljednjem kolu najjačeg ranga hrvatskog fudbala.

Hajduk nije uspio da pokvari šampionsko slavlje svom najvećem rivalu iako su to pristalice kluba iz Splita itekako očekivale. Na kraju je Dinamo pobijedio sa 3:1 i na najbolji način okončao sezonu.

Međutim, u centru pažnje nakon utakmice našao se sjajni napadač gostujućeg kluba Marko Livaja koji je sinoć bio jedini strijelac za Hajduk.

Livaja je nakon utakmice poručio da će svoj dres dati dječaku kojeg su jučer napali navijači Dinama jer je hodao u Zagrebu u dresu napadača Hajduka što se njima nije svidjelo.

Ovaj sramotan potez navijača Dinama je šokirao Hrvatsku i region, a posebno zbog činjenice da dječak ima tek devet godina. Oni su se zaustavili automobilo ispred njega, njegovog brata i nećaka i izašli su iz automobila i počeli mu prijetiti jer nosi dres Hajduka po Zagrebu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sve to je itekako potreslo devetogodišnjeg dječaka koji se u suzama vratio kući, ali dres Livaje nije skidao.

Zbog toga je napadač Hajduka odlučio da će nakon sinoćnjeg dresa svoj dres pokloniti ovom dječaku. Livaja prije utakmice pročitao šta se desilo ovom dječaku, te je odmah poručio da će mu pokloniti dres nakon derbija čime je oduševio javnost u Hrvatskoj.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
A dusa draga a zato u Splitu razbijaju auta ako nisu ST tablice, vaterpoliste zvezde u vodu bacaju a ne sta bi uradili nekom da nosi dinamov dres
2 3
Mingiling
Potrešeni djecacic
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi