Dinamo u 99. minuti srušio Hajduk na Maksimiru i na najbolji način počeo feštu na Maksimiru!

Splićani nisu izdržali

Dinamo u 99. minuti srušio Hajduk na Maksimiru i na najbolji način počeo feštu na Maksimiru!

E. Čaušević

Dinamo je večeras pred svojim navijačima na najbolji način završio sezonu i to pobjedom protiv ljutog rivala Hajduka rezultatom 3:1.

Zagrebački klub je u prošlom kolu osigurao titulu prvaka Hrvatske, a večeras su dobili priliku da na najslađi način to proslave pobjedom protiv ljutog rivala na Maksimiru i to je uspio da uradi.

Domaći su zaprijetili već u 13. minuti kada je Bruno Petković imao sjajnu priliku, ali je šutirao iznad gola gostiju iz Splita.

Do kraja prvog dijela bilo je nekoliko solidnih prilika na obje strane, ali su mreže mirlovale. Ipak, početkom drugog poluvremena Dinamo je uspio da dođe do prednosti.

To se desilo u 53. minuti utakmice. U centru pažnje bio je Petković koji je ovaj put uspio da pogodi mrežu Hajduka za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Hajduk je u 68. minuti uspio da poravna na 1:1 kada je Marko Livaja pogodio, ali nakon konsultacija s VAR sobom glavni sudija je poništio pogodak jer je napadač Hajduka igrao rukom.

Oglasi

Gosti su mogli u 89. minuti do poravnanja. U odličnoj šansi bio je Mlakar koji s nekoliko metara očajno šutira i ostalo je 1:0.

Međutim, Hajduk je uspio u sudijskoj nadoknadi da dođe do izjednačenja. U centru pažnje ponovo je Livaja koji je uz dosta sreće uspio da pogodi za 1:1 i barem na nekoliko trenutaka utiša navijače Dinama.

I kada su svi očekivali kraj Dinamo je došao u pobjede. U devetoj minuti nadoknade kontra domaćih, Baturina je asistirao, a mrežu Hajduka za 2:1 i veliko slavlje domaćih zatresao je Oršić. Samo minut kasnije Dinamo je došao i do 3:1, a konačan rezultat svojim golom postavio je mladi Baturina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Luka Menalo večeras je igrao od 71. minute, dok je Amer Gojak u igru ušao 13 minuta kasnije.

Dinamo je u prošlom kolu osigurao titulu, ali sigurno da je pobjeda protiv Hajduka najbolji način da se sve to proslavi.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Kako ih Čačić posloži. Izbacio Gojaka, **** mater Petkoviću, vratio 4 nazad, ubacio Špikića u 11 i tako jednostavno.
5 0
pero98
Bravo Dinamo za pobjedu.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi