Haos na autoputu kod Zagreba: Ranjena dva navijača Hajduka, veliki broj povrijeđenih u tuči!

Sukob navijača i policije

Haos na autoputu kod Zagreba: Ranjena dva navijača Hajduka, veliki broj povrijeđenih u tuči!

E. Čaušević

Veliki neredi desili su se sinoć nadomak Zagreba nakon derbija Dinama i Hajduka, a u centru pažnje našli su se navijači iz Splita.

Kako su objavili hrvatski mediji do sukoba je došlo na autoputu kod odmorišta Desinec koji se nalazi blizu Zagreba. Sve se dešavalo nakon meča na Maksimiru, a potvrđeno je da su se navijači Hajduka sukobili s policijom.

U prvi mah činilo se da se radi o tuči navijača dva kluba, ali kasnije se ispostavilo da su se navijači Hajduka tukli s policijom, a u incidentu je učestvovalo više stotina osoba.

Potvrđeno je da su dvije osobe ranjene iz vatrenog oružja od strane policije, a veliki broj njih je povrijeđeno.

Navodno, jedan od svjedoka izjavio je da su navijači Hajduka zaustavili saobraćaj na autoputu i zatim istrčali van i počeli sukob. Policija je koristila oružje kako bi stavila situaciju pod kontrolu i priveli su na kraju veliki broj navijača.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Dana 21. maja oko 21.35 sati, tokom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i privatnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje povreda policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili. Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba upotrijebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje", saopštila je hrvatska policija nakon incidenta.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
dok je ovaca neće fali vune
10 0
Eno30
Sve te huligane treba privesti i odvesti ih da lupaju kamen stijene da svoju negativnu energiju isztesaju tu. Sto mrzim te huligane i tu stoku koja pravi nerede
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi