Navikli se

Realova objava po završetku utakmice je veliki hit: "Mi ne igramo finala..."

Edmir Škorić

Madridski Real ponovo je prvak Evrope, rekordni 14. put.

Real je u velikom finalu na stadionu u Parizu pobijedio Liverpool s 1:0. Englezi su dominirali, stvorili veći broj šansi, igrao otvoreno od početka do kraja, ali nije uspio da savlada večeras sjajnog Thibauta Courtoisa.

S druge strane, Real je odigrao pametan meč, neutralisao je Liverpoolov napadački trio, a golom Viniciusa u 65. minuti na kraju došao do pehara.

Courotis je oborio rekord Lige prvaka po broju odbrana (devet u finalu), a Carlo Ancelotti je prvi menadžer s četiri osvojena najtrofejnija klupska takmičenja na Starom kontinentu.

Slavit će se još dugo u Madridu, no mora se priznati da su se Kraljevi jednostavno navikli na takvo što i ako iko zna kako je osvojiti Ligu prvaka, onda su to oni.

Na zvaničnim profilima Reala na društvenim mrežama objavljena je poruka po završetku meča koja zapravo sve govori:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mi ne igramo finala, mi ih pobjeđujemo".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.