Real preživio "artiljeriju" Liverpoola uz pomoć čudesnog Courtoisa i postao prvak Evrope!

Kraljevi pobijedili sa 1:0 u Parizu

Real preživio "artiljeriju" Liverpoola uz pomoć čudesnog Courtoisa i postao prvak Evrope!

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su u Parizu u fantastičnoj utakmici finala Lige prvaka pobijedili Liverpool sa 1:0 i po 14. put su postali prvaci Evrope!

Oba tima su oprezno otvorila meč u kojem je Liverpool na početku imao incijativu, ali nije bilo nekih velikih šansi u prvih desetak minuta.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi je zaprijetio Liverpool. Redsi su u 16. minuti imali odličnu šansu kada je Alexander-Arnold uposlio Salaha koji je pokušao iz teške situacije s nekoliko metara, ali Courtois je to odbranio.

Dvije minute kasnije pokušao je ponovo Salah, no Courtis ponovo brani. Liverpool je do gola mogao u 21. minuti. Nakon odlične akcije sjajno je šutirao Mane, ali Courtois je uspio da dodirne loptu nakon čega je ona pogodila stativu i ostalo je 0:0.

Liverpool je napadao i nakon toga, dok se Real branio i bilo je jasno da Kraljevi čekaju svoju priliku iz kontre.

Nakon nekoliko promašaja Redsa umalo hladan tuš na drugoj strani. U 44. minuti Benzema zabija gol za 1:0 nakon velike guže u kaznenom prostoru Redsa, ali na kraju je gol poništen zbog ofsajda.

Oglasi

Iako je igrač Liverpoola posljednji igrao loptom na kraju su sudije u VAR sobi procijenile da je Benzema bio u ofsajdu u začetku ove akcije i odlučile su poništiti gol što je izazvalo dosta kontroverzi.

Na početku drugog poluvremena ponovo je Liverpool diktirao tempo igre. Real je strpljivo čekao kontru i to je uspio da dočeka u 59. minuti kada je poveo sa 1:0, a ovaj put bilo je sve regularno.

S desne strane sjajno je prošao Valverde i ubacio loptu u petarac, a tu se najbolje snalazi Vinicius Junior koji rutinski šalje loptu u mrežu Alissona za 1:0 i erupciju oduševljenja navijača Real Madrida.

Liverpool je mogao do izjednačenja samo pet minuta kasnije. U šansi je bio Salah koji je sjajno šutirao, ali nevjerovatni Courtois ponovo to brani i spašava Real Madrid.

Oglasi

U 69. minuti nova šansa za Redse. Nakon centaršuta Jota je glavom spusio loptu do Salaha, ali Courtois ponovo to brani.

Klopp je u finišu meča sve karte bacio u napad. U 80. minuti sjajno kombinuju Mane i Salah koji ponovo šutira, ali pogađajte i ovaj put brani to golman Real Madrida. Dvije minute kasnije Firmino šalje sjajnu povratnu loptu za Keitu koji je bio sam na 16 metara, ali očajnu šutira i šalje loptu nebu pod oblake.

U 83. minuti velika šana za Redse. Fabinho je poslao odličnu loptu za Salaha koji je izašao sam ispred Courtoisa, ali Belgijanac ponovo spektakularno brani i spašava svoj tim po ko zna koji put večeras.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool je u finišu meča na sve načine pokušavao da dođe do izjednačenja i produžetaka, imao je posjed lopte, ali je Real uspio da sačuva mreži i pobijedi, te po 14. put u svojoj historiji osvoji Ligu prvaka.

Iako su nekoliko puta bili pred ispadanjem u nokaut fazi na kraju je Real Madrid postao prvak Evrope što je jedan od najvećih poduhvata u prethodnim sezonama i svakako vrijedno svake pohvale!

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...cestitke Realu,nezasluzeno su pobijedili,bolja ekipa je izgubila...
22 56
Jupp
Hala madrid!!!! Bravo Real!!!
19 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi