Kraljevi opet na tronu

Benzemina reakcija na kraju najbolje pokazuju razliku između Reala i svih drugi klubova

Admin Čaušević

Real Madrid se opet popeo na krov Evrope, po 14. put u klupskoj historiji te tako opravdao eptite najvećeg kluba na svijetu.

U finalu je savladan Liverpool baš kao i prije četiri godine. Sada je bilo 1:0, a pobjednika je odlučio gol Viniciusa Juniorsa, dok je odlično izdanje imao i Thibaut Courtois.

Sasvim solidnu utakmicu odigrao je i Karim Benezma. Iskusnom napadaču je u prvom poluvremenu kontroverzno poništen gol, dok je aktivno učestvovao u igri tokom cijelog susreta.

Benzemi je to bila peta Liga prvaka u karijeri, a njegova reakcija nakon posljednjeg sudijskog zvižduka možda i najbolje oslikava razliku između Reala i ostalih klubova.

Za Real važi sada već čuvena fraza da ovaj klub ne igra finala već ih pobjeđuje što se ispostavilo tačnim i sinoć.

Na neki način je to svojom reakcijom pokazao i Benzema koji je titulu najboljeg u Evropi proslavio kao da se ništa nije desilo.

Po prvoj reakciji za Benzemu je sve izgledalo poput običnog dana na utakmici. Samo je podigao ruku u zrak i stisnuo pesnicu. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

Sve je izgledalo kao da je dobio neku normalni ligaških susret vikendom, a ne da je osvojio najprestižniji trofej u klupskoj historiji i to po peti put u karijeri.

"Finale je bilo teško, prije svega mentalno... Nismo igrali u dobrom ritmu. Poništeni gol nas je vratio u igru, a u drugom poluvremenu smo igrali kao i u svakom finalu da pobijedimo", rekao je Benzema poslije meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Osvajanje Lige prvaka u Parizu mi mnogo znači, u svojoj zemlji sa najvećim klubom. Ovo je za sve navijače Reala".

S obzirom šta je sve uradio tokom ove sezone kako na klupskom i reprezentativnom nivou Benzema već može početi pripremati posebni ormarić za Zlatnu loptu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.