Posljednje kolo odlučuje novog premijerligaša

Šta je Igmanu potrebno za titulu?

Samir Mlaćo
Kolo prije kraja čini se da je sve završeno u Prvoj ligi FBiH.

FK Igman Konjic ima dva boda prednosti nad NK GOŠK i u Konjicu se naredne nedjelje sprema velika fešta te proslava osvajanja titule i plasmana u Premijer ligu.

Igman je jučer slavio u Doboj Kaknju golovima Alagića i Ljuce (1:2), te u posljednjem kolu ove sezone dočekuje FK Goražde.

GOŠK će na drugoj strani u goste BFK Simm Bau iz Maglaja.

Igmanu je u posljednjem kolu potreban i bod, jer ukoliko dva tima budu imala isti broj bodova, zbog boljeg međusobnog duela prvak će biti tim iz Konjica.

Izabranicima Adnana Elezovića odgovara bod ili tri, ali i da izgube od Goražda, ukoliko GOŠK ne uspije slaviti u Maglaju.

Kombinacija je mnogo, no Igmanu je najvažnije da odlučuju sam o sebi, a očekivati je da će i goste iz Goražda doći kako bi odigrali 'lakšu' utakmicu i onda otišli na odmor.

Ukoliko se desi da Igman upiše poraz, a GOŠK slavi, titula će u Gabelu.

Utakmice posljednjeg kola Prve lige FBiH igraju se u nedjelju 05.06. od 17:30 sati.

Kako je već poznato, u niži rang će HNK Tomislav, koji je po mišljenju mnogih žestoko oštećen i sasvim nepravedno 'poslan' u niži rang.

Ovu sezonu Prve lige FBiH između ostalih obilježila je lakrdija iz prošlog kola kada je Jedinstvo savladalo Radnik iz Hadžića 5:3.  Gosti su vodili 3:1, no na kraju su domaći upisali pobjedu koja im je donijela opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dva dana nakon meča u javnosti se pojavio video nevjerovatnih sudijskih odluka trojke iz Travnika i Zenice, pa se očekuju rigorozne kazne Komisije za suce i suđenje NS FBiH naredne sedmice.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.