Foto - EPA

Pioli saopštio vijest

Stigla je odluka o Zlatanu!

Midhat Šljivak

Trener Milana Stefano Pioli potvrdio je večeras kako će Zlatan Ibrahimović dobiti novi ugovor u klubu.

Legendarni švedski napadač mjesecima je igrao s povredom koljena kako bi pomogao timu na putu do osvajanja Scudetta. Odmah po završetku sezone otišao je na operaciju, a to je učinio kako bi opet mogao na teren.

Ibra će dobiti novi jednogodišnji ugovor s Rossonerima, a to je Pioli potvrdio večeras.

"Zlatan Ibrahimović je otišao na operaciju koljena kako bi mogao nastaviti karijeru. On želi igrati i dalje", rekao je Pioli.

Ibrahimović će s Milanom potpisati ugovor do ljeta 2023. godine, a to znači da će fudbal igrati i u 42. godini života.

Zlatan je u prošloj sezoni uspio postići osam pogodaka u 27 nastupa, a dodao je tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od povratka u klub 2020. godine ukupno je nastupio u 74 utakmice i postigao je 36 pogodaka, no ova brojka će sasvim sigurno biti povećana u narednoj sezoni.

Milan će braniti titulu prvaka Italije naredne sezone i vidjet ćemo hoće li je u žestokoj konkurenciji uspjeti odbraniti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.