Lijevi bek ide u nove izazove

Pidro se oprostio od FK Sarajevo: Hvala za sve!

Samir Mlaćo
Selmir Pidro nakon osam godina napušta FK Sarajevo.

Pidro je već ranije potpisao ugovor sa St. Louisom (SAD), te bio na posudbi na Koševu.

"Lijevi bek našeg tima u Sarajevo je stigao još 2014. godine iz bugojanske Iskre, te je jedan od prvih polaznika Akademije FK Sarajevo, koja je formirana te godine. Pidro je prošao kadetsku i juniorsku selekciju Akademije, te je primjer mladića koji je uz klub postepeno rastao i na kraju je došao do mjesta u seniorskom sastavu.

Selmir je nosio dres visočke Bosne u sezoni 2017/2018 kao posuđen igrač FK Sarajevo, nakon čega se vratio na Koševo, a tokom ljeta 2018. godine izborio je mjesto startera. Za Sarajevo je debitovao 19. jula 2018. godine u evropskoj utakmici protiv Banantsa, a ubrzo je, skupa sa saigračima iz generacije Nihadom Mujakićem i Vladanom Kovačevićem ispunio snove navijača o Sarajevu koje igra lijep fudbal i ostvaruje dobre rezultate dajući šansu mladićima koji su ponikli u Akademiji.

Teška povreda ligamenata koljena nažalost ga je spriječila da i u proljetnom dijelu historijske sezone 2018/2019 ostvari dublji trag, ali Pidro je stisnuo zube i vratio se. Ukupno je za Sarajevo odigrao 92 utakmice, a zabilježio je jedan pogodak u Bordo dresu, uz sedam asistencija.

Prvi i jedini put gol je postigao u pobjedi nad Čelikom rezultatom 3:0, 1. decembra 2018. godine.

Igrajući za Sarajevo, Pidro je stekao i status reprezentativca BiH. Za nacionalni tim je debitovao 27. marta prošle godine, u remiju sa Kostarikom rezultatom 0:0“, istakli su sinoć između ostalog iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Brzo je oglasio i Bugojanac koji je ponikao u NK Iskra, odakle je i stigao u Akademiju bordo kluba.

“Voljeni moj klub…mnogo sretnih trenutaka, ostvarenje dječačkih snova, dupla kruna, debitantska utakmica na Koševu protiv Banantsa su samo neki od mnogo sretnih i posebnih trenutaka u mom životu. Hvala za sve..hvala svima u klubu, hvala svim trenerima koji su me trenirali, hvala mojim saigračima, hvala najboljim navijačima. Svom klubu želim puno sreće i uspjeha, mnogo osvojenih trofeja“, napisao je Pidro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.