Salčin se uz lavinu emocija oprostio od Veleža, posebnu poruku imao je za Feđu Dudića

Vraća se s posudbe u Sarajevo

Salčin se uz lavinu emocija oprostio od Veleža, posebnu poruku imao je za Feđu Dudića

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža sinoć su stavili tačku na još jednu sezonu koja je bila ponovo itekako uspješna.

Rođeni su uspjeli da nakon više od 30 godina dođu do trofeja i osvoje Kup Bosne i Hercegovine, a sezonu su sinoć završili pobjedom protiv Sarajeva rezultatom 3:0.

Velež se na najbolji način oprostio od svojih navijača, ali mostarski klub neće imati mnogo vremena za pauzu, jer će pripreme za novu sezonu početi već narednog mjeseca.

Jasno je da će u igračkom kadru Rođenih biti promjena, a već sada se zna i koji igrači će sigurno napustiti klub. Jedan od njih je i Đani Salčin koji će se vratiti u Sarajevo nakon što je završena njegova posudba u Veležu.

Salčin se nakon sinoćnje utakmice oglasio na društvenim mrežama emotivnom porukom, te se klubu i navijačima zahvalio na svemu i poželio im je mnogo sreće u budućnosti.

"Došao je kraj mom boravku kući. Možda nisam ispunio vaša očekivanja, ali sam uvijek davao maksimum svojih mogućnosti u tom trenutku. Davao sam sve od sebe da se učinim dostojnim crvenog dresa. Hvala mojim saigračima, prijateljima, velikim igračima koji su svoj put izgradili od Federalne lige. Hvala šefu, Feđi, koji me je doveo u nespremnom stanju i učinio sve da postanem bolji, koji me je naučio da treningom, trudom, zalaganjem i zajedništvom možemo postići šta god zamislimo. Također, hvala cijelom stručnom štabu.. Muji, šefu Avdi, Jasi, šefu Nesi, šefu Jazi.. Hvala svim uposlenicima FK Velež", napisao je Salčin i dodao.

"Na kraju, hvala RAji, hvala navijačima, hvala Red Armyjuu na bezuvjetnoj podršci iz utakmice u utakmicu. Uvijek smo se trudili učiniti Mostar ponosnim. Lijepo je bilo biti kući, u svom Mostaru, svom Veležu. Hvala Vam i vidimo se! Mostar u srcu, Velež do groba!".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CeE5rWLDWXf/[/instagram]

Salčin je u protekloj sezoni odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, zabio je dva gola i dodao je dvije asistencije. Ovaj 22-godišnjak vraća se u Sarajevo s kojim ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
"koji me je doveo u nespremnom stanju" ??? Jel te stid izjavit ovako nesto ? Platu si ipak redovno uzimao, nisi je vracao nego si naplacivao i lezanje ?? Zato te i nema nigdje, od tvog vrhunskog talenta nista iskoristio nisi.. Vaznije je bit "namazan" nego napredan i dobar u onom sta radis ? Dace Bog da te Fedja naucio bar osnovnim radnim navikama, da zaradis platu posteno a ne na "namazanu foru"..
3 9
*p!p!t@*
Bravo Đani! Da nam se uskoro vratiš u fullu aBd :)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti