Pidro odlazi nakon osam godina, FK Sarajevo mu posvetio posebnu objavu

Lijevi bek od ljeta u novom izazovu

Pidro odlazi nakon osam godina, FK Sarajevo mu posvetio posebnu objavu

S. Mlaćo
Kako je već ranije poznato, Selmir Pidro u narednom periodu neće nositi dres FK Sarajevo.

Pidro će karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije ekipi St. Louis City.

Iz FK Sarajevo su se od Pidre oprostili putem zvanične stranice kluba,

Naveli su da je u bordo dresu proveo osam godina,  s obzirom da je 2014. godine stigao iz NK Iskra.

"Lijevi bek našeg tima u Sarajevo je stigao još 2014. godine iz bugojanske Iskre, te je jedan od prvih polaznika Akademije FK Sarajevo, koja je formirana te godine. Pidro je prošao kadetsku i juniorsku selekciju Akademije, te je primjer mladića koji je uz klub postepeno rastao i na kraju je došao do mjesta u seniorskom sastavu.

Selmir je nosio dres visočke Bosne u sezoni 2017/2018 kao posuđen igrač FK Sarajevo, nakon čega se vratio na Koševo, a tokom ljeta 2018. godine izborio je mjesto startera. Za Sarajevo je debitovao 19. jula 2018. godine u evropskoj utakmici protiv Banantsa, a ubrzo je, skupa sa saigračima iz generacije Nihadom Mujakićem i Vladanom Kovačevićem ispunio snove navijača o Sarajevu koje igra lijep fudbal i ostvaruje dobre rezultate dajući šansu mladićima koji su ponikli u Akademiji.

Oglasi

Teška povreda ligamenata koljena nažalost ga je spriječila da i u proljetnom dijelu historijske sezone 2018/2019 ostvari dublji trag, ali Pidro je stisnuo zube i vratio se. Ukupno je za Sarajevo odigrao 92 utakmice, a zabilježio je jedan pogodak u Bordo dresu, uz sedam asistencija.

Prvi i jedini put gol je postigao u pobjedi nad Čelikom rezultatom 3:0, 1. decembra 2018. godine.

Igrajući za Sarajevo, Pidro je stekao i status reprezentativca BiH. Za nacionalni tim je debitovao 27. marta prošle godine, u remiju sa Kostarikom rezultatom 0:0.

Drugi put je za reprezentaciju BiH nastupio u decembru prošle godine, u minimalnom porazu od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 1:0. Sudbina je htjela da, nakon meča protiv SAD-a odigranog 19. decembra, Pidro karijeru i nastavi u tamošnjem prvenstvu.

Novoformirani St. Louis City u Pidri vidi značajan potencijal i nakon dogovora sa našim klubom, odlučili su da Selmir postane njihova prva akvizicija na transfer marketu. Ovaj klub zaigrat će u sezoni 2023 u američkom prvenstvu prvi put u historiji, a u dogovoru oba kluba sa Pidrom procijenjeno je da bi za Selmira najbolje bilo da ostane do kraja sezone na posudbi u Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ta posudba sada je istekla, pa će Pidro sa dvije titule i dva trofeja Kupa BiH, kao i sa mnoštvom lijepih uspomena i dosta iskustva iza sebe, karijeru nastaviti u St. Louisu.

Selmire, sretno!“, stoji u objavi FK Sarajevo

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti