Isco će od ljeta imati novi klub

Nakon devet godina napustio Real, supruga Sara najavila "nevjerovatne i velike stvari"

Edmir Škorić

Isco Alarcon objavio je oproštajno pismo na društvenim mrežama. Španski veznjak napušta klub nakon devet godina provedenih u glavnom gradu.

Ubrzo nakon što je Real osvojio Ligu prvaka, Isco je saopštio navijačima da je to bila njegova posljednja utakmica, a budući da mu klub neće produžiti ugovor, kao slobodan će izabrati neku novu ekipu.

"Kad sam bio u Malagi i znao da moram otići, nije mi bilo jednostavno, ali Real Madrid je zvao i jednostavno ne možeš reći ne, iako uvijek postoje iznimke. U tom klubu sam ostvario svoje snove i sada se završava moja faza ovdje. Osvojio sam naslova više nego što sam mogao da zamislim i igrao sam uz najbolje igrače. Uživao sam i to mi niko ne može oduzeti. Pamtit ću sve dobre stvari, nadam se da ćete i vi", saopštio je Isco.

Očekuje se da će Isco ovog ljeta potpisati za Sevillu, ako Julien Lopetegui ostane trener Andalužana, iako se spominje i odlazak u Seriju A, u ambicioznu momčad Rome Josea Mourinha.

I njegova supruga Sara Salamo najavila je velike promjene i na društvenim mrežama napisala:

"Dolaze vam jako velike i nevjerovatne stvari, vidjet ćete, ali i u onim manje lijepim bit ću tu da vas držim za ruku i dopustite mi da nastavimo putovati zajedno", napisala je glunica Iscu.

Isco ima 30 godina i pred njim je svakako još nekoliko sezona na visokom nivou, no svjestasn je da za njega u ovom momentu nema mjesta u timu Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je od 2013. godine član madridskog kluba i osvojio je sve moguće trofeje, a od tada je igrao i za Španiju, dok je prethodno bio član Valencije i Malage.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.