Osvaja onaj ko je navikao: Ceballos je na najbolji način opisao mentalitet igrača Reala

"Ja ne spavam cijelu noć, a oni..."

Osvaja onaj ko je navikao: Ceballos je na najbolji način opisao mentalitet igrača Reala

Eldar Ganibegović

Real Madrid je u subotu po 14. put postao prvak Evrope. 

U finalu Lige prvaka odigranom u Parizu Los Blancosi su s 1:0 savladali Liverpool i osvojili "klempu". 

Real Madrid je tokom sezone dosta puta bio podređen u Ligi prvaka. U Madridu je viđena i najveća senzacija kada ih je savladao moldavski Sheriff, a u knock-out fazi prolazili su tri puta nakon preokreta i drame protiv PSG-a, Chelseaja i Manchester Cityja.

Statistika kaže i da je Liverpool bio bolji u finalu, no trofeji i titule su ono što se pamti.

Koliku naviku da osvajaju velike titule igrači Real Madrida imaju, možda je najbolje opisao Dani Ceballos koji je rekao:

"Cijelu noć prije finala Lige prvaka nisam spavao, a onda sam nekoliko sati prije utakmice vidio kako Modrić, Kroos, Casemiro i ekipa opušteno igraju karte."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, u prethodnom desetljeću Real Madrid je čak četiri puta bio prvak Evrope (2014., 2016., 2017. i 2018. godine) pa je za neke igrače koji su i tada bili članovi Kraljeva osvajanje najvećeg klupskog trofeja u Evropi postala navika. 

Inače, što se tiče Ceballosa, on se sve više povezuje s odlaskom u Real Betis i na ljeto nas vjerovatno očekuje njegov odlazak iz glavnog grada Španije. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi