Chelsea je u subotu bio najveći navijač Real Madrida iz 15 miliona razloga

Dobro su zaradili

Chelsea je u subotu bio najveći navijač Real Madrida iz 15 miliona razloga

E. Ganibegović

Pobjedom protiv Liverpoola Real Madrid je u subotu po 14. put postao prvak Evrope. 

Za takav ishod finalne utakmice u Parizu itekako su se nadali u Chelseaju, koji je do subote bio zvanični prvak Evrope.

Naime, zajedno s ostalim igračima Real Madrida, titulu prvaka Evrope podigao je i Eden Hazard, koji je upravo iz Chelseaja stigao u Real Madrid.

Prema dogovoru koji su ostvarili klubovi, Real Madrid je sada dužan isplatiti Chelseaju dodatnih 15 miliona funti na ime bonusa, zbog toga što je Hazard osvojio Ligu prvaka u dresu Real Madrida.

Hazard je bio na klupi u finalu, ali nije igrao niti jednu minutu, tek nakon što se vratio poslije ko zna koje povrede otkako je član Reala. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Belgijac realno nije dao neki doprinos osvajanju ovog trofeja nastupivši na tek tri utakmice, no ugovor je ugovor i mora se ispoštovati.

U svemu ovome postoji i jedan "fun fact". Naime, Chelsea će zbog poraza Liverpoola u finalu Lige prvaka inkasirati 15 miliona funti, dok je Liverpool za osvajanje FA i EFL Cupa dobio ukupno 3,5 miliona funti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Pa valjda bi trebao igrat u finalu da bi dobili lovu xD
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi