Plemići će se ubrzo okupiti

Zrinjski dogovorio prvo pojačanje za novu sezonu

Admin Čaušević

Ubrzo će biti održana prozivka Zrinjskog, a očekuju se i nova lica u svlačinici. 

Za SportSport.ba je potvrđeno kako bi u novoj sezoni dres prvaka BiH trebao nositi Tino Blaž Lauš, veznjak ugovorom vezan za Hajduk.

Lauš je u tek završenoj sezoni igrao na posudbi u Posušju te je ostavio pozititivan utisak u 26 odigranih utakmica.

Ovaj 21-godišnjak je igrao u kontinuitetu i nosi zasluge zašto je ekipa s Mokrog doca uspjela osigurati opstanak u društvu najboljih.

Splićanin sa Hajdukom ima još godinu dana ugovora, a pa ostaje da se vidi na koji će način doći u redove Zrinjskog.

Podsjećanja radi, prozivka Plemića Sergej Jakirović će obaviti 8. juna, a pripreme će biti obavljene u Martinu na Muri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nova sezona za mostarski klub počinje 5. ili 6. jula kada je na programu prvi meč prve runde kvalifikacija za Ligu prvaka.

Žrijeb je zakazan za 14. juni, a mogući protivnici su Zrinjskog su: Qarabag (Azerbejdžan), Malme (Švedska), Ludogorets (Bugarska), Sheriff (Moldavija), Cluj (Rumunija), Bodo/Glimt (Norveška), Ferencvaroš (Mađarska), Maribor (Slovenija), HJK Helsinki (Finska), The New Saints (Vels), Dudelange (Luksemburg), Žalgiris (Litvanija), Lincoln Red Imps (Gibraltar) i Shamrock Rovers (Irska).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.