Poznati su svi učesnici u pretkolima Lige prvaka: Šta čeka Zrinjski?
FOTO: A. Čaušević

Dosta jakih klubova

Poznati su svi učesnici u pretkolima Lige prvaka: Šta čeka Zrinjski?

H. Zilić

Okončana su prvenstva u evropskim ligama, samim tim poznati su i svi učesnici evropskih takmičenja.

Izgled u novoj sezoni dobila je i Liga prvaka, kada su u pitanju pretkola.

U predkvalifikacijama gledat ćemo Levadiju iz Estonije, Inter iz Andore, La Fioritu iz San Marina i islandski Vikingur. Samo će pobjednik predkvalifikacione runde izboriti plasman u prvo pretkolo Lige prvaka.

U prvom prektolu Lige prvaka je i bh. prvak Zrinjski koji nema status nositelja tako da su mogući protivnici Zrinjskog: Qarabag, Malmo, Ludogorets, Sheriff Tiraspol, Cluj, Bodo/Glimt, Ferencvaros, Maribor, Slovan Bratislava, HJK Helsinki, TNS, Dudelange, Žalgiris, Lincoln i Sahmrock.

U dijelu žrijeba gdje je Zrinjski nalaze se Linfield, Shakthyor Soligorsk, Sutjeska Nikšić, Klaksivk, Lech Poznan, Hibernians, Tobol, Shkupi, Pyunik, RFS, Dinamo Batumi, Tirana, Balkani i pobjednik predkvalifikacijske runde.

U drugom pretkolu u stazi šampiona su Dinamo Zagreb, Olympiacos i Viktoria Plzen i to su jedni od mogućih protivnika Zrinjskog ako prođu prvo pretkolo. Zurcich je također u drugom pretkolum, ali neće imati status nositelja. U ligaškoj stazi u drugom prektolu su Dynamo Kyev, Midtylland, Fenerbahce i AEK Larnaca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U trećem pretkolu u stazi šampiona čeka Crvena zvezda, a u ligaškoj stazi su Benfica, Rangers, PSV, Monaco, Sturm Graz, Union Saint. Gilloise.

U play off rundi u stazi šampiona čeka turski Trabzonspor.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Mostarac 94 i shzloshzlo ljudi iz istog grada, navijači istog kluba...rekli bi isti profil ljudi...al NE samo dokaz da u svakom žitu ima kukolja ...jedan normalan a drugi mrzi sve živo, jedan voli svoj klub a drugi mrzi sve, jedan živi normalan život drugi živi u nekoj šizofreniji...jedan će biti uvjek normalan a drugi nikad, s jednim je dobro živjeti a s drugim nevlja isti zrak disati...jedan zaslužuje sve pohvale a drugi samo sažaljenje jer mu nema spasa..
5 2
plemic
moja je želja maribor, imamo neraščišćenih stvari u bliskoj povjesti.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti