Ne želi da ide

Odluka Luke Jovića će razbijesniti sve u Madridu

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac Luka Jović nije skoro nikako igrao prošle sezone u Real Madridu, ali svejedno ne želi da ode.

Već dugo vremena se polemiše o tome hoće li Jović napustiti Real i gdje bi mogao da nastavi karijeru, ali napadač rođen u Bijeljini još uvijek je u Madridu, a s obzirom da ima važeći ugovor još tri sezone, očito mu se ne žuri da nađe novi tim.

Spominjao se kao moguće pojačanje Milana, a onda je došla informacija da bi mogao u Getafeu igrati naredne sezone, ali to bi jasno bio korak unazad u karijeri.

Stoga je i sam Jović odbio mogućnost da karijeru nastavu u manjem klubu iz Madrida, te je navodno čelnicima kraljevskog kluba poručio da mu ne pada napamet da traži drugi klub.

Naravno, problem je i visina primanja koje Jović ima u Realu, oko pet miliona eura, što mnogi drugi uslovno rečeno manji timovi ne mogu da plate, a on nipošto ne želi da pristane na smanjenje primanja.

Na Jovića se rijetko računa u Realu, tek poneka minuta tokom cijele sezone i od dolaska iz Eintracht Frankfurta nije uspio da se nametne i njegova karijera krenula je silaznom putanjom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real bi rado da se riješi Jovića, ali on ima ugovor, želi da ga se ispoštuje i u ovom momentu nema plan da nešto mijenja, makar i bio svjestan da će jedva osjetiti teren i u novoj sezoni.

Minule je s Realom osvojio La Ligu i Ligu prvaka, no ukupno je sakupio 18 nastupa, uglavnom tako što je ulazio u samim finišima utakmica. Uspio se jednom upisati u strijelce i dodati tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.