Benzema je tokom karijere pokušao kopirati samo jednog čovjeka, otkrio je i koga

Dijelili su svlačionicu

Benzema je tokom karijere pokušao kopirati samo jednog čovjeka, otkrio je i koga

Admin Čaušević

Karim Benzema je fudbaler o kojem se najviše priča već sedmicama.

Benzema je za većinu ljubitelja fudbala trenutno najbolji na svijetu i sigurno je glavni kandidat za osvajanje prestižne nagrade Zlatna lopta.

Iako već duže od decenije igra na vrhunskom nivou dojam je da je tek u nekoliko posljendjih sezona Francuz zasijao u punom sjaju.

Mnogi su spremni reći da je odlični napadač prodisao nakon što je Real Madrid napustio Cristiano Ronaldo te je konačno u svoje ruke dobio ključeve napada Los Blancosa.

U posljednjem intervjuu Benzema je otkrio da je upravo nastojao da kopira Ronalda iz vremena kada je tek stigao u Real 2009. godine.

"Kada sam gledao šta radi pokušavao sam da se skoncentrišem na njegove pokrete, dribling, završnicu, dodavanje, njegovo vođenje lopte...", rekao je Benzema.

Oglasi

Real Madrid legend 'surprised' by Karim Benzema reaction to Cristiano  Ronaldo exit - Manchester Evening News

"Proučavao sam sve što se tiče njega, ali onda nemoguće je sve to ponoviti", dodao je odlični Francuz.

Ronaldo i Benzema su bili dio zlatne generacije Reala koja je u periodu od 2016. do 2018. godine uzela tri Lige prvaka u nizu.

Svađa s Mourinhom

Benzema se prisjetio i svojih početaka u Realu kada se svađao sa tadašnjim trenerom Joseom Mourinhom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imao sam mali problem s Joseom. Sreli smo se u hotelu, razgovarali smo, bilo je to dan prije utakmice protiv Mallorce. On me nije planirao koristiti od prve minute. I kad smo se posvađali, rekao sam mu: 'Sutra me ti pustiš da igram, ja zabijem i donesem ti pobjedu'. Zabio sam i pobijedili smo 1:0", prisjetio se Benzema.

U minuloj sezoni Benzema je zabio 15 golova na 12 utakmica Lige prvaka i bio je najbolji strijelac, dok je u La Ligi na 32 meča postigao 27 golova i također je bio prvi strijelac.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Klocina teška
0 5
doledolovski
Hahahahaha nije mislio na Cristiana nego na debu Ronalda,el fenomeno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije