Press konferencija Finske

"Igrači BiH žele osvetu sutra za poraz koji smo im nanijeli nedavno u Zenici"

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra sutra u gostima protiv Finske meč prvog kola Lige nacija.

Utakmica između Finske i BiH igra se sutra sa počekom u 18 sati, a naš tim jutros je otputovao za Helsinki. Izabranici Ivayla Peteva će odraditi večeras još jedan trening pred sutrašnji meč.

Danas je održana i press konferencija selekcije Finske na kojoj se javnosti objavio trener ovog tima Markku Kanerva koji je najavio utakmicu protiv Zmajeva.

"Očekujem dobru podršku navijača sutra. Bit će jako teško sutra jer ima dobrih reprezentacija i bit će teško doći do tog prvog mjesta koje vodi u Ligu A i baraž za Evropsko prvenstvo", rekao je Kanerva na početku press konferencije.

Osvrnuo se na protivnike u grupi, te je poručio da je Rumunija tu najjača ako se gleda FIFA-ina lista.

"Rumunija je favorit po FIFA-inom rangu. Mi smo tu negdje s Bosnom i Hercegovinom, a onda slijedi Crna Gora koja također ima dobar tim. Ovo je teška grupa, sigurno će svaka selekcija osvojiti neke bodove, a nadam se da ćemo ih na kraju mi najviše uspjeti osvojiti".

Na press konferenciji bio je i iskusni golman ove reprezentacije Lucas Hradecky koji je izjavio da vjeruje da će bh. tim biti itekako motivisan sutra zbog nedavnog meča kada su Finci slavili u Zenici i ostavili nas bez šansi za odlazak na SP.

"Žele osvetu za zadnji meč kada smo pobijedili u Zenici. Sigurno će biti dosta motivisani sutra, ali mislim da imamo bolji tim. Uvjeren sam da možemo da ih zaustavimo u ofanzivi i na kraju dođemo do pobjede", kaže Hradecky.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kratku poruku dao je i Glen Kamara.

"Svi se radujemo početku Lige nacija. Imamo neke poznate protivnike, a neke ćemo tek upoznati. Čeka nas dosta zanimljivih utakmica i nadamo se da ćemo ostvariti što bolje rezultate. Osjećam se dobro. Imao sam sedmicu odmora prije dolaska na okupljanje i spreman sam za ove utakmice".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.