Ako Zmajeve ne motiviše poruka njihove "noćne more" teško da će onda bilo šta drugo

BiH gostuje Finskoj

Ako Zmajeve ne motiviše poruka njihove "noćne more" teško da će onda bilo šta drugo

Admin Čaušević

Dok su Zmajevi obilazili dom rodnu kuću bh. nobelovca Ive Andrića iz Finske stižu poruke koje moraju motivisati bh. reprezentatativce.

Bosna i Hercegovina novo izdanje Lige nacija otvara gostovanjem reprezentaciji Finske, starom poznaniku i dugogodišnjem rivalu naše selekcije na međunarodnoj sceni.

Zmajevi i Sove su do sada odigrali niz međusobnih duela, a ako se za nekog igrača može reći da je noćna mora bh. selekcije onda je to Temmu Pukki.

Kad god bi igrao protiv BiH našoj odbrani je zadavao ozbiljne probleme, a sigurno će se i u subotu na njega morati obratiti posebna pažnja.

Uoči tog susreta Pukki je poručio da se nada kako će Finci slaviti novu pobjedu i tako svojim navijačima prirediti veliku zabavu.

"Bosna i Hercegovina nam je poznat protivnik, u posljednje vrijeme se često sa njima susrećemo. Mislim da je dobro što na startu igramo protiv njih", rekao je napadač Norwicha.

Oglasi

"Posljednji put smo ih teško pobijedili s igračem manje. Sigurno su kvalitetni, ali nadamo se da ćemo ih pobijediti u subotu i svojim navijačima prirediti veliku zabavu", poručio je Pukki.

Inače, reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su posjetili rodnu kuću Ive Andrića u Travniku.

Zmajevi su bili oduševljeni onim što su mogli da vide u Memorijalnom muzeju koji se sastoji od rodne sobe, sobe posvećene romanu "Travnička hronika", fototeke sa fotografijama sa dodjele Nobelove nagrade, biblioteke sa umjetničkom zbirkom i "slušaonice".

Za bh. reprezentativce je za ovu priliku priređen i ručak, a nakon povratka u Trening centru NS/FS BiH u Zenici bit će odrađen trening.

Inače, subotnja utakmica se igra u subotu od 18 sati na Olimpijskom stadionu u Helsinskiju, a glavni arbitar meča će biti 31 godišnji Škot, Nick Walsh.

Top Komentari

criticos
Frajer nas uvijek pregazi k'o plitak potok, s punim pravom ovo kaze, sto se njega tice. Musterije smo mu kao ni jedna repka. Frajer seb cjenu digne svaki put kad protiv nas igra. Sto se ne bi okurazio i klincio, moze mu se, jer njegovi golovi protiv nas to govore. Trpa nas kako mu je cejf.
11 1
krusko
Imamo ljek za njega BESIĆ
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi