Karačić, Osim, Jusufbegović, Ćustović...

Poznata trenerska imena dovode se u vezu s Veležom: Ko će na klupu Rođenih?

Eldar Ganibegović

Otkako je Velež ostao bez trenera sve više se u bh. javnosti nagađa oko imena nasljednika Feđe Dudića. 

Stotine mailova stiglo je na adresu Veleža. Menadžeri, prijatelji, znani i neznani, nude Veležu trenera. Nije ni čudo, jer je Velež pod vodstvom Senada Husnića i ranije Šemsudina Hasića postao jedan od najbolje organizovanih klubova. 

Nude se Veležu treneri iz inostranstva, no čini se da će Velež u novu sezonu povesti neko od trenera koji dobro poznaje prilike u bh. fudbalu.

Među najozbiljnijim kandidatima su Nedim Jusufbegović i Toni Karačić, a, neslužbeno, čelnici Veleža bi pored ova dva tima rado na klupi vidjeli i Amara Osima.

Vremena je sve manje, Rođeni se moraju što prije odlučiti, a navodno kod čelnih ljudi mostarskog kluba visoko kotiraju i Adnan Ćustović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, sve ovo su neslužbene informacije pa treba sačekati službenu odluku kluba koja bi trebala biti donesena do početka naredne sedmice.

Podsjetimo, Velež je u minuloj sezoni osvojio Kup Bosne i Hercegovine i drugu sezonu u nizu će igrati u Evropi, a trener Feđa Dudić je napustio klub i postao novi trener FK Sarajevo. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.