Legendarni Brazilac

Debeli Ronaldo počeo s ispunjavanjem ludog obećanja: Vidljiva je patnja od samog početka

Admin Čaušević
Teme:

Ronaldo Nazario, predsjednik Valladolida, je u nedjelju započeo sa ispunjavanjem svog obećanja. 

Ronaldo je obećao da će preći put dug 300 kilometara ukoliko Valladolida uspije direktno da se vrati u La Ligu što se na kraju i desilo.

Ruta je počela u opuštenoj atmosferi na stadionu Nuevo Jose, a svjestan da nije u dobroj formi legendarni Brazilac je odlučio da igra na sigurno.

Naime, Ronaldo će cijelu rutu voziti električnim biciklom, a već na startu se moglo vidjeti da je sve osim fizički spreman za ovaj poduhvat.

"Dao sam obećanje, uradili smo vrlo dobar posao, posebno na počektu sezone i sa svim promjenama koje smo imali i filozofiju koju smo promijenili", rekao je Ronaldo.

Ronaldo se nada da će uspjeti kompletirati rutu koju će voziti u šest etapa. Svaka etapa je dužine 50 kilometara, a pratnja će mu biti njegova partnerica Celina Locks.

Osim Celine tu će biti još fizioterapeut, mehaničar te još nekoliko osoba za podršku ukoliko nešto krene po zlu.

Ronaldo na raspolaganju ima i specijalizovano električno brdsko vozilo čija se cijena kreće između 3.000 i 13.000 eura.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.