Ronaldo pozitivan na koronavirus

Nalazi se u izolaciji

Ronaldo pozitivan na koronavirus

Eldar Ganibegović
Teme:

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo Luis Nazario de Lima pozitivan je na koronavirus.

Ovu vijest potvrdio je Cruzeiro, brazilski drugoligaš kojeg je nedavno Ronaldo kupio, a u kojem je i počeo svoj fudbalski put.

Ronaldo je prema njihovim riječima u kućnoj izolaciji uz blage simptome, a sam Ronaldo je rekao da je test napravio nakon što se počeo osjećati loše, te da je PCR nalaz pokazao pozitivno.

Nadamo se da će se Ronaldo ubrzo oporaviti i da virus neće ostaviti nikakve dugotrajne posljedice.

Ronaldo otpustio trenera u Cruzeiru

Legendarni Brazilac Ronaldo postao je nedavno većinski vlasnik ekipe Cruzeira.

Ronaldo je kupio 90 posto dionica ovog kluba, a prva odluka koja je stigla nakon preuzimanja kluba je otkaz za legendarnog trenera Vanderleija Luxemburga.Iskusni 69-godišnji stručnjak preuzeo je klub u augustu.

Ipak, nije tim previše blistao pod njegovim vodstvom i završio je kao 14. u Seriji B.Ronaldo očigledno želi potpunu promjenu u klubu.

Odlučio je napraviti brojne rezove i prvi korak je otkaz za čuvenog stručnjaka.Wanderlei Luxemburgo iza sebe ima 38 godina dugu trenersku karijeru u kojoj je trenirao brojne brazilske velikane.Također, radio je kratko vrijeme i u Real Madridu, a bio je i selektor Brazila od 1998. do 200. godine.

Cruzeiro će ime novog trenera saopštiti jako brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi