Napustili Grbavicu

Željezničar se zahvalio šestorici fudbalera

Admin Čaušević

Na Grbavici je i dalje mnogo upitnika. 

Dok se čeka konačna vijest o dolasku inostranog investitora koji bi trebao donijeti finansijsku sigurnost, istovremeno se i riješava igračka križaljka.

Ranije je Grbavicu napustio defanzivac Ante Blažević, a danas je iz Zvorničke 27 potvrđen i odlazak još šestorice igrača.

Tako u novoj sezoni dres sarajevskih Plavih neće nositi Aleksandar Vučenović, Branimir Vištica, Ševkija Resić, Dženan Osmanović, Armin Ćerimagić i Faruk Duraković.

"FK Željezničar se zahvaljuje na doprinosu Aleksandru Vučenoviću, Branimiru Vištici, Ševkiji Resiću, Dženanu Osmanoviću, Arminu Ćerimagiću i Faruku Durakoviću, te im želi mnogo sreće u nastavku karijere.

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar", poruka je sa Grbavice. 

Radi se o fudbalerima koji tokom prošle sezone i nisu imali značajnu rolu kako kod Edisa Mulalića tako i kod Tomislava Ivkovića pa njihov odlazak i neće oslabiti Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, velika neizvjesnot vlada oko Josipa Bendera koji je prošle sezone u 16 mečeva Premijer lige sačuvao svoju mrežu.

Benderu je istekao ugovor i za sada još uvijek nema informacija da li će produžiti saradnju ili će svoj fudbalski hljeba nastaviti zarađivati u nekom drugom klubu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.