Remi Slobode i Željezničara za kraj sezone koju će oba tima htjeti da zaborave

Premijer liga BiH, 33. kolo

Remi Slobode i Željezničara za kraj sezone koju će oba tima htjeti da zaborave

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda i Željezničar remizirali su danas na Tušnju u susretu posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bilo je 1:1.

Željezničar bolje otvara ovaj meč i već u petoj minuti dolazi do vodstva. Nekadašnji igrač Slobode Armin Hodžić bježi Devedžiću i matira Erića na golu domaćeg tima za 1:0.

Sloboda veliku šansu propušta u sedmoj minuti meča. Kapetanović pronalazi samog Ramića na pet metara od gola, ali napadač domaćeg tima ne pogađa zicer i loptu šalje pored gola.

Otvoreno, ali čvrsto se igralo na Tušnju u prvom poluvremenu. Željezničar je u jednoj situaciji tražio i penal, ali se sudija nije oglasio.

Oba tima su imala svoje šanse. Štilić je dva puta udarcima izvan kaznenog prostora pokušao matirati Erića, ali nije uspio.

S druge strane Beganović i Hadžibeganović su imali pokušaje. Bender je bio poprilično nesiguran na golu, no uspio je nekako zaustaviti udarce.

Oglasi

Sloboda ipak u 41. minuti dolazi do izjednačenja. Emir Jusić, koji je 15 minuta ranije zamijenio Devedžića, koristi neopreznost odbrane gostiju i lijepim udarcem s vrha kaznenog prostora matira Bendera za izjednačenje rezultata na 1:1, kojim se odlazi na odmor.

I nastvak donosi otvoren fudbal. Bilo je tu pokušaja na obje strane, Željezničar je biio aktivniji tim, no izostajala je prava završnica.

Golova u drugom poluvremenu nije bilo. Ostalo je 1:1 i oba tima s osvojenim bodom završavaju ovu veoma turbulentnu sezonu.

Sloboda je završila kao 10. s 33 boda, a Željezničar je šesti s 43 boda.

Premijer liga BiH, 33. kolo:

Oglasi

Sloboda - Željezničar 1:1

SLOBODA: Erić, Devedžić, Ramić, Dž.Beganović, Kurtalić, H.Beganović, Karišik, Kapetanović, Veselinović, Balić, Mehmedović.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Hajdarević, Subašić, Kosorić, Gasal, Štilić, Šehić, Hodžić, Drinam Beća, Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U još jednom susretu 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Leotar i Tuzla City odigrali su meč bez pobjednika (0:0).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Ujutro noga Seceru i ekipi svi napoljeeeeeeeeee
1 0
user1623597241
MLADI A PERSPEKTIVNIII TRENEEER SPAAHIIC...NAVEDENOOM FOTOGRAFIJOOM PODSJECA FACOOM NA ŹOOZEA..MURIINJAAA..SALA ALI ISTOM TREBA PODRSKAASS..VRIJEDAAN...VOOLI SVOJ POSAAAO KOJIM SE BAVII..DANASNJI REZULTAT JE U DRUGOOM PLANUUU....VIDJECEMOO DALJE KAKO CESE ODVIJATI SITUACIIJAAA U KLUUBUUUUU.NADAT SE BOOLJEEM
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti