Dva iskusna fudbalera napustila klub

Lalatović počeo sa čistkom u Borcu

Admin Čaušević

Dan nakon imenovanja Nenada Lalatovića za novog trenera Borca dva zvučna imena napustila su banjalučki klub. 

Borac je danas i zvanično saopštio kako u novoj sezoni dres Velikana iz Platonove neće nositi iskusni Toni Jović i Goran Brkić.

"Toni Jović je, u svom drugom mandatu na Gradskom stadionu, odigrao devet utakmica u Premijer ligi i Kupu BiH, a postigao je jedan gol.

Goran Brkić u FK Borac stigao je iz redova Tuzla Cityja, a u crveno plavom dresu upisao je četiri nastupa u Premijer ligi.

FK Borac želi Toniju i Goranu puno sreće u nastavku igračke karijere uz zahvalnost za svaki minut proveden u našem klubu", poručili su iz tabora bivšeg prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi za vikend su Borac napustila i dvojica stranaca, Panagiotis Moraitis i Ferhad Ayaz.

Sasvim je jasno da će Borac pod vodstvom Lalatovića u novu sezonu ući i znatno izmjenjenom sastavu, ali jedno je sigurno - Banjalučani će imati najveće moguće ambicije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.