Nenad Lalatović novi trener Borca!

Posao sklopljen

Nenad Lalatović novi trener Borca! · Zvanično

E. Ganibegović

Nenad Lalatović novi je trener FK Borac, potvrđeno je za SportSport.ba iz banjalučkog kluba.

On će tako naslijediti na klupi Tomislava Ivkovića koji je s Borcem priveo ovu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine kraju, te se s klubom plasirao u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. 

Iako se u posljednje vrijeme s Borcem povezivao i Vinko Marinović, prednost je ipak dobio Nenad Lalatović što je potvrđeno za SportSport.ba, pa i zvanično možemo reći da je on novi trener Borca. 

Posljednji angažman Lalatović je imao u Srbiji u Radničkom 1923, vodio ovaj klub na 17 utakmica, a na kraju sezone mu je istekao ugovor s ovim klubom, te je preuzeo bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine.

Kao trener, Lalatović se najviše zadržao u Vojvodini koju je vodio na 74 utakmice u periodu od juna 2019. do maja 2021. godine, te na 52 u prvom mandatu na klupi ovog kluba od novembra 2015. do decembra 2016. godine.

U Srbiji je još vodio Srem, Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, Čukariški i niški Radnički, a okušao se i u inostranstvu u Al-Batinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je i selektor U20 i U21 reprezentacije Srbije.

Ovaj 44-godišnji stručnjak u trenerskoj karijeri ima jedan osvojen trofej i to Kup Srbije s Vojvodinom 2020. godine, a sigurno je da će klub iz Banja Luke pred njega postaviti visoke izazove, kako u Evropi, tako i u domaćim takmičenjima u Bosni i Hercegovini.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

neutralan321
Dejstvo belog praha uzelo je maha
12 2
Shojich07
Biće veselo kada ga ponese raspoloženje....
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi