Poljak odabrao

Lewandowskom je dosta tišine, sada je i otkrio gdje odlazi: "Nešto je umrlo u meni"

Admin Čaušević

Ljetni prijelazni rok će donijeti još jedan veliki transfer. 

Robert Lewandowski je ponovo dao do znanja da želi napustiti Bayern, a sada je otišao korak dalje indirektno poručivši da je njegov izbor Barcelona.

U razgovoru za poljske medije Lewandowskog su pitali da prokomentariše mali broj ponuda koje je dobio i da je Barcelona jedina pokazala interes nakon njegove odluke da napusti Bayern.

"Nisam razmišljao o drugim opcijama", kratko je odgovorio sjajni napadač čime je jasno msilio da je njegov izbor Barcelona.

"Hoću da napustim Bayern da se probude emocije u meni. Nisu ni željeli da me saslušaju do kraja. Nešto je u meni umrlo", rekao je Lewa za OnetSport.

"Kakav će to igrač željeti htjeti doći u Bayern ako zna da ne može otići? Gdje su lojalnost i poštovanje? Uvijek sam bio spreman, uvijek sam želio da igram i kad je bilo povreda."

Poljski napadač je od završetka sezone sve glasniji i glasniji u svojim namjerama da napusti Bayern, a navodno se neće ni pojaviti na prozivci iako ima ugovor još godinu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S druge strane, Bavarci ne žele da naprave korak nazad te nemaju namjeru olako pustiti svog najboljeg igrača zbog čega Barcelona što prije treba srediti svoju finansijsku situaciju.

Lewa je u prethodnih osam godina osvojio s Bayernom sve što je mogao. Ima 19 trofeja u vitrinama i 344 postignuta gola u 374 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.