Vrijedio 70 miliona i bio prvak svijeta, sada vrijedi samo dva i klub ga se želi riješiti

Vjerovatno znate o kome je riječ

Vrijedio 70 miliona i bio prvak svijeta, sada vrijedi samo dva i klub ga se želi riješiti

Eldar Ganibegović

Fudbal piše lijepe i ružne priče. Od dna do vrha i obratno, a i jedno i drugo osjetio je Samuel Umtiti. 

On je postao tek sjena igrača koji je 2018. godine bio ključni igrač Barcelone i koji je u Rusiji osvojio Svjetsko prvenstvo zajedno s kolegama iz reprezentacije Francuske.

Neposredno nakon pobjede Francuske na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, Samuel Umtiti je prema Transfermarktu vrijedio 70 miliona eura, što je najveća procjena u njegovoj karijeri.

Nažalost za njega, sada je daleko od toga.

Problemi s povredama dugo su ga držali izvan terena, a odnos s trenerima koji su ga optuživali za neprofesionalan odnos doveo je do više isključenja iz ekipe. 

Sada, u ljeto 2022. godine, Umtiti vrijedi samo dva miliona eura što je nevjerovatan pad u odnosu na spomenutu 2018. godinu.

Oglasi

Ranije ove godine, u januaru, Barcelona je Umtitiju ponudila novi ugovor do 2026. godine, što je Francuz prihvatio.

Tako su čelnici Blaugrane smanjili budžet za plate, jer je Umtiti prihvatio manju platu, no nije htio da napusti klub iako je to katalonski velikan silno želio.

U Barceloni se i dalje nadaju da će ga se uspjeti riješiti već na ljeto i prodati. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Među ekipama koje ga navodno žele je Newcastle, ali trenutno nema konkretnog interesa za igrača koji je u nepune četiri godine doživio strmoglav pad u karijeri.

Umtiti je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu za Barcelonu u koju je, podsjetimo, stigao iz Lyona 2016. godine. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...u Barceloni su eksperti kako upropastiti dobrog igraca...primjera ima koliko hoces,nije on jedini...
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi