Kao da mu već nije dosta svega: Barcelona zadaje konačan udarac Piqueu?

Na teretu im je ogromnom platom

Kao da mu već nije dosta svega: Barcelona zadaje konačan udarac Piqueu?

Eldar Ganibegović

Gerard Pique bi se uskoro mogao rastati s Barcelonom, pišu španski mediji.

To dolazi kao dio plana da klub smanji troškove na plate igrača. Podsjetimo, odlučili su da nikome više ne daju više od 10 miliona eura po sezoni.

Informacije o ovoj temi dala je radiostanica RAC1. Prema njihovim riječima, čelni ljudi Barcelone nastojat će osigurati da Gerard Pique prijevremeno raskine ugovor i napusti klub. Ako se to dogodi, Barca bi u sljedeće dvije sezone mogla uštedjeti do 80 miliona eura.

Iskusni defanzivac ima važeći ugovor do kraja juna 2024. i trenutno je jedan od najbolje plaćenih igrača. Od izbijanja pandemije 35-godišnjak je značajno smanjio iznos plate kako bi pomogao klubu da se nosi s gospodarskim poteškoćama.

Piqueova odluka da smanji svoju plaću bila je veliki spas za Barcelonu. Kada su se pojavile informacije o ogromnim financijskim problemima kluba, potez 35-godišnjaka značio je pronalazak dodatnih sredstava, što je omogućilo nekoliko transfera tijekom zimskog roka.

Tako ispada da Pique ponovno može pružiti ruku pomoći klubu, iako bi to u ovom slučaju bio vrlo ozbiljan potez.

RAC1 kaže da Barca računa na to da će 35-godišnjak objaviti povlačenje na kraju sljedeće sezone, te bi tada klub uštedio 40 miliona eura. Sam Pique ovo još nije komentarisao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gerard Pique je prošle sezone bio stub obrane Barcelone. Španski fudbaler je prošle sezone odigrao 39 utakmica u svim natjecanjima i postigao tri gola.

Podsjetimo, trenutno je u velikim privatnim problemima jer se rastao od Shakire s kojom je u vezi bio 12 godina i s kojom ima dvoje djece, te mu fudbal sigurno nije na prvom mjestu u ovom trenutku. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

korona
Star i vrijeme da traze nekog mladjeg
1 0
Benz
2x im kresali plate i dalje ogromna ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi