Baraž za Prvu ligu FBiH

Praznik fudbala u Bugojnu nakon 15 godina: Preokret Stupčanice protiv Iskre

Endin Čaušević

Fudbaleri bugojanske Iskre danas su pred svojim navijačima poraženi protiv ekipe Stupčanice sa 2:1 u prvoj utakmici baraža za ulazak u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Stadion Jaklić bio je dobro ispunjen a navijači oba tima napravili su pravi spektakl.

Na početku utakmice igralo se dosta otvoreno s obje strane. U uvodnim minutama vidjeli smo po jednu dobru šansu na obje strane, ali golova nije bilo.

Stupčanica je zaprijedila u 12. minuti kada je pokušao Mehanović, ali je šutirao preko gola iz izgledne prilike. Nakon toga Iskra je imala dva opasna napada, ali Stupčanica se odbranila.

Gosti su bili dosta bolji u nastavku prvog poluvremena. Stupčanica je imala nekoliko sjajnih prilika preko Mehanovića, no Iskra je uspjela nekako da se odbrani i sačuva svoju mrežu.

Najbolju šansu gosti su imali u 39. minuti kada je Mehanović napravio dar-mar u odbrani Iskre, ali je Omerinović u posljednji trenutak uspio da izblokira njegov udarac iako su svi već vidjeli loptu u golu.

U drugom poluvremenu Iskra je bila dosta bolja nego u prvom dijelu. Bugojanci su zaprijetili u 60. minuti, ali jedan od defanzivaca Stupčanice u posljednji trenutak spašava svoju mrežu.

Iskra prijeti i u 71. minuti kada je Pidro šutirao, ali lopta ide pored gola. Samo tri minute kasnije Iskra je uspjela da povede sa 1:0.

Nakon kornera loptu glavom spustio je Seferović za iskusnog Irhana Smajića koji pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja prepunog Jaklića.

Iskra je u 80. minuti mogla i do drugog gola kada je ponovo pokušao Smajić, ali ovaj put Kadrić je to uspio da odbrani.

Samo dvije kasnije Stupčanica je poravnala na 1:1. Mehanović je sjajno poslao loptu za Karahmetovića koji je prošao golmana Iskre i zabio za 1:1 i veliko slavlje gostujućih navijača.

I kada se čekao kraj utakmice Stupčanica je došla do nevjerovatnog preokreta. U posljednjim sekundama utakmice gosti su zabili gol za 2:1 i utišali navijače Iskre, a gol za veliku pobjedu gostiju zabio je Karamović.

Do kraja utakmice nije bilo nekih velikih prilika, te je ostalo 1:2. Revanš utakmica ovih klubova na rasporedu je već u nedjelju u Olovu gdje nas sigurno očekuje pravi spektakl nakon kojeg ćemo saznati putnika u Prvu ligu.

Baraž za Prvu ligu FBiH, 1. meč:

Iskra - Stupčanica 1:2 (Smajić 74', Karahmetović 82', Karamović 93')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iskra: Konjarić, Halilović, Kadunić, Musić, Omerinović, Pidro, Seferović, Smajić, Tutkur, Nebić, Softić.

Stupčanica: Kadrić, Ćosić, Karamović, Sokolar, Čilić, Hodžić, Karičić, Karahmetović, Beganović, Alić, Mehanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.