FOTO: RK Sloboda Tuzla

Veliko pojačanje za novu sezonu

Najbolji rukometaš Premijer lige ima novi klub u našoj zemlji

Samir Mlaćo
U RK Sloboda napravili su sjajan potez ovog ljeta.

Tuzlaci su u svoje redove doveli ponajboljeg rukometaša Premijer lige Benjamina Čičkušića.

Čučkušić je prvi dio protekle sezone bio prva violina RK Iskra Bugojno, a zatim se vratio u rodni Maglaj kako bi klub spasio od ispadanja.

To mu je i pošlo za rukom, no nije se dugo zadržao.

Od naredne sezone gledat ćemo ga u dresu RK Sloboda.

“Dobro poznato ime bosanskohercegovačkog rukometa Benjamin Čičkušić novi je član RK Sloboda.

Ovaj rukometaš igra na poziciji srednjeg beka, ali po potrebi može pokrivati i ostale bekovske pozicije.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Čičkušić je rođen 20. avgusta 1989. godine u Maglaju, gdje je napravio i prve rukometne korake, a 2008. godine se preselio u Katar. Tamo se vrlo brzo prilagodio i postao jedan od najboljih igrača te zemlje, što je rezultiralo i pozivom u reprezentaciju Katara. Učestvovao je i na “IHF Super Globe” turniru, koji je poznatiji kao Svjetsko klupsko prvenstvo, a tamo je igao sa legendarnim Ivanom Balićem, dok ga je sa klupe predvodio Veselin Vujović“, stoji u objavi RK Sloboda.

Dodaju da je Čičkušić posljednjih nekoliko sezona prvi strijelac Premijer lige, a očekuju se da tako bude i  u novoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.