Višak na Anfieldu

Čistka u Liverpoolu: Odlazi Origi, a za njim još tri fudbalera

Eldar Ganibegović

Krenula je čistka u Liverpoolu koji je u jednom danu najavio odlazak četiri fudbalera. 

Odavno je poznato da će klub napustiti Divock Origi.

Ova zlatna rezerva Jurgena Kloppa će nakon dugo godina napustiti Anfield i najvjerovatnije pojačati Milan.

Osim belgijskog napadača, Liverpool je najavio odlazak još tri fudbalera, a u pitanju su Loris Karius, Sheyi Ojo i Ben Woodburn.

Loris Karius stigao je u Liverpool 2016. nakon prelaska iz Mainza. No, njemački golman nije igrao od 2018. za Redse, budući da je bio posuđen u momčadima Bešiktaša i Union Berlina. Pamtimo ga po onoj velikoj greški u finalu Lige prvaka kada je poklonio gol Karimu Benzemi. 

Sheyi Ojo igra je tu od 2015., ali, kao i Karius, nije impresioniro Kloppa te je posljednjih sezona stalno bio na posudbama.

Ben Woodburn je proizvod Liverpoola i u prvu momčad došao je početkom 2017. godine. Kao i druga dva gore spomenuta, napadački veznjak je posljednjih sezona igrao na posudbama u drugim klubovima.

Darwin Nunez u Liverpoolu?

Osim odlazaka, na Anfield se očekuje i jedan sjajan dolazak.

S Redsima se povezuje veliki broj igrača, ali kako je Fabrizio Romano objavio jasno je ko je prva želja čelnika engleskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Liverpool je uložio sve napore da dovede sjajnog Darwina Nuneza koji je oduševio ove sezone u dresu Benfice. Pola Evrope pokušava dovesti Nuneza, ali čini se da je Liverpool najbliži tome.

Kako je Fabrizio Romano objavio pregovori Benfice i Liverpoola su u toku, te su veoma blizu dogovora. Redsi će za Nuneza platiti 80 miliona eura plus 20 miliona eura bonusa, a očekuje se da će ovaj napadač potpisati petogodišnji ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.