Bayernova druga ponuda za Manea odbijena, na Anfieldu su je okarakterisali kao "šalu"

Neuvjerljivo za sada

Bayernova druga ponuda za Manea odbijena, na Anfieldu su je okarakterisali kao "šalu"

Edmir Škorić

Bayern pokušava dovesti Sadija Manea, ali za sada ne uspijeva u tome.

Senegalski reprezentativac se na neki način već pomirio s činjenicom da napušta Liverpool, ali ima još godinu dana ugovora, pa ne ovisi samo o njemu.

On lično je spreman da potpiše ugovor s Bayernom, ali njegov klub, Liverpool, za sada odbija ponude koje pristižu i Njemačke. Konkretno, stigle su dvije, a obje su protumačene kao "šala" na Anfieldu.

Vodstvo Bayerna je najprije ponudilo 30 miliona eura, a nekoliko dana kasnije pokucali su ponovo na vrata slavnog kluba, ovaj put s ponudom od 27,5 miliona eura uz osam miliona eura u obliku bonusa na osnovu igračevog učinka.

Liverpool je odmah odbio i rekao Nijemcima da je njihova ponuda zaista slaba te da su je ponovo okarakterisali kao "šalu". To je zato što Britanci smatraju da je Bayern uveo neke bonuse koje je gotovo nemoguće očekivati.

To uključuje osvajanje Zlatne lopte od strane napadača, ali i postizanje povijesne trostruke krune u Bayernovom dresu (Bundesliga, Njemački kup i Liga prvaka).

Prma Bildu, Manea prate i u Real Madridu dok se Bayern "glupira" i šalje neadekvatne ponude, a igrač i dalje nije stoposto odlučan gdje da nastavi karijeru.

U svakom slučaju, ako im je namjera da dovedu Manea, na Allianz Areni će morati malo dublje gurnuti ruku u džep.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Doveden iz Southamptona 2016. za 41,2 miliona eura, Sadio Mane brzo je postao jedan od najvažnijih igrača Liverpoola i osvojio sve moguće trofeje s Redsima u šest godina otkako je tu.

Hat-trickom protiv Benina (3:1) Mane je postao i najbolji strijelac u historiji reprezentacije Senegala. Nedugo nakon toga, golom u nadoknadi donio je svom nacionalnom timu pobjedu u Ruandi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...saljivdzije su oni,ali te sale im redovno prolaze u Bayernligi gdje za takvu sicu kupuju igrace...
4 11
Goran86
Uopste nije potreban Bayernu. Bayern ima bolje igrace na klupi.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi