Preostao je još ljekarski

Matthias Fanimo ima novi klub!

Admin Čaušević

Matthias Fanimo je pronašao novi klub, saznaje SportSport.ba.

Fanimo je nekoliko mjeseci bio bez angažmana nakon što je u februaru sporazumno raskinuo ugovor sa FK Sarajevom.

Brzonogi Englez će karijeru nastaviti nedaleko od Bosne i Hercegovine, tačnije u HNL-u, sigurno jednoj od najbrže rastućih liga Evrope po pitanju kvaliteta.

Kako saznajemo Fanimov novi klub je Slaven Belupo, a preostalo je još da završi ljekarske preglede i bit će spreman da nosi dres popularnih Farmaceuta.

Ovaj 28-godišnjak bi sigurno trebao predstavljati pojačanje za klub iz Koprivnice, međutim to će trebati dokazati i na terenu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tokom sedmice Fanimo se spominjao s dolaskom u Velež. Ipak, prioritet mu je bila neka od jačih liga pa je na kraju izabrao HNL.

Odlični fudbaler je ostavio jake impresije dok je igrao u Premijer ligi za Sarajevo i Mladost. Bez obzira na interes nekih premijerligaša, odlučio je karijeru nastaviti van granica BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.