Novi igrač Rome

Nemanja Matić stigao, navijači su blago rečeno oduševljeni

Edmir Škorić

Srbijanski veznjak Nemanja Matić stigao je u Rim i danas će obaviti ljekarske preglede prije potpisao ugovora s Romom.

On će potpisati ugovor na godinu dana sa rimskim klubom, u koji dolazi kao slobodan igrač iz Manchester Uniteda, a na Olimpicu će se pridružiti svom bivšem treneru Joseu Mourinhu s kojim će raditi po treći put.

Matić je odigrao 159 utakmica pod portugalskim taktičarem i zamijenit će Henrikha Mkhitaryana na Olimpicu, pošto je Armenac već otišao u Inter.

Dolazak Matića raduje sve u Romi, navijači su oduševljeni, vjeruju da će unatoč godinama biti sjajno pojačanje za Romu naredne sezone.

Dolazi i Bale?

Kao još jedno veliko pojačanje za Romu spominje se Gareth Bale kojem krajem mjeseca ističe ugovor s Real Madridom i postat će tako slobodan igrač.

Ponuda koju je pripremio Jose Mourinho mogla bi konkurisati s onim koje su pred Balea stavili klubovi iz Engleske, koje su posljednjih sedmica pokazali interes za dovođenje reprezentativca Velsa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho i Bale sarađivali su u Tottenhamu u sezoni 2020/2021., kada je lijevonogi veznjak igrao na posudbi u Spursima.

Roma ima velike ambicije za narednu sezonu nakon što je ove osvojen prvi trofej nakon 2009. godine, a vidjet ćemo da li će uspjeti da dovedu veliku zvijezdu kakva je bez obzira na sve Gareth Bale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.