Zrinjski dobio teškog rivala

Jakirović nakon žrijeba: Nema veze, mi ćemo napraviti sve

Eldar Ganibegović

Rival Zrinjskog u prvom pretkolu Lige prvaka bit će moldavski Sheriff, odlučio je današnji žrijeb u Nyonu.

Moldavski tim je najteži protivnik kojeg je Zrinjski mogao dobiti. Ova ekipa prošle je sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacila Dinamo i Zvezdu, a u grupnoj fazi Lige prvaka bili su pravi hit pobijedivši Real Madrid u gostima.

Nažalost, žrijeb našeg prvaka nije mazio, no jasno je da predaje nema, s čime se slaže i Sergej Jakirović, trener naše ekipe.

"Igramo s ekipom koja ima 80% stranaca i 12 reprezentativaca. To je ono što znamo okvirno. Naravno, danas kreće potpuna analiza te ekipe. Znamo iz prošlogodišnjeg takmičenja u Ligi prvaka da su na svom putu do grupa izbacili Crvenu zvezdu i Dinamo, da su dobili Reala u Madridu. Jasno je da nas čeka težak posao", rekao je Jakirović i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nema veze, kao što sam rekao, mi ćemo napraviti sve da se dobro prezentujemo, da maksimalno otežamo, pa ako nam se ukaže prilika da ih pobijedimo. Prva utakmica u Mostaru je za tri sedmice. Nadam se da ćemo biti zdravi i da ćemo ponoviti igre iz našeg prvenstva."

Prva utakmica igrat će se petog ili šestog jula u Mostaru, a revanš je sedam dana kasnije u Moldaviji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.