Predstavnici San Marina

Protivnik Tuzla Citya je "balkanska poslastica": Zrinjski ih deklasirao, igračima je fudbal hobi

H. Zilić

Žrijebom u Nyonu odlučeno je da Tuzla City svoj debitantski nastup u Evropi ima protiv predstavnika San Marina.

Iako nisu imali status nositelja Tuzlkae je pratila velika sreća u prvom prektolu UEFA konferencijske lige i za protivnika su izvukli Tre Penne tim iz San Marina koji je imao status nositelja, a koeficijent je "nabildao" redovnim nastupima u Evropi, gdje je njihov put većinom završavao u prvom pretkolu.

Riječ je o ekipi koja je četiri puta bila prvak San Marina, šest puta su osvajali Kup San Marina, a tri puta Super kup svoje zemlje.

Roster ekipe čine reprezentativci San Marina i igrači kojima fudbal nije prioritet, tačnije dođe im kao hobi i sporedna stvar. Imaju redovne poslove, tako dres Ter Pennea nose poštari, nastavnici, ekonomisti, mehaničari, treneri...

Tre Penneu nije nepoznato bh. tlo obzirom da ih je 2011. godine u pretkolu Evropa lige Zrinjski deklasirao sa čak 13:3. Zrinjski je slavio sa 9:2 i 4:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U Evropi su ih između ostalih eliminsali i Rabotnički, Rad Beograd, Gjilani i svi sa ubjedljivim rezultatima, tako da su na neki način "balkanska poslastica".

Tuzla City ima veliku priliku da u debitantskom nastupu na evropskoj sceni preskoči prvu stepenicu, ali daleko od toga da ne trebaju u ovaj duel ući ozbiljno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.