Odavno neki bh. klub nije imao sreće u bh. žrijebu kao Tuzla City, neugodan rival za Borac

Bh. klubovi nenositelji

Odavno neki bh. klub nije imao sreće u bh. žrijebu kao Tuzla City, neugodan rival za Borac

A. Čaušević

Dva bh. predstavnika u prvom pretkolu Konferencijske lige nisu imala status nositelja.

Borac i Tuzla City svoj evropski put kreću iz prvog pretkola Konferencijske lige, a današnjim žrijebom saznali su i svoje rivale.

UEFA je u ponedjeljak kreirala pod grupe, a mogući protivnici Borca bili su: Olimpija Ljubljana (Slovenija), Budućnost Podgorica (Crna Gora), B36 Torshavn (Farska ostrva), Gzira (Malta) i St Joseph's (Gibraltar)

Tuzla City kojem će ovo biti premijerni nastup u Evropi je mogao igati protiv sljedećih rivala: Škendija (Makedonija), Dinamo Minsk (Bjelorusija), Partizani (Albanija), SP Tre Penne (San Marino) i Petrocub-Hincesti (Moldavija).

Voljom žrijeba je odlučeno da Borac igra protiv Torshavna B36(Farska Ostrva), a protivnika Tuzla Cityja je Tre Penne iz San Marina.

Prvi susreti igraju se 7. jula, a revanš susreti su sedam dana kasnije. Borac će u prvom meču biti domaćin, dok Tuzla City gostuje. 

Prema trenutnom stanju stvari Borac će domaće evropske mečeve igrati u Modriči, a Tuzla City u Sarajevu na stadionu Grbavica.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...jedva cekam da ovi ribari ocitaju lekciju Vicinoj prciji kao i oni Irci prosle godine.
16 5
denimen9
Očekujem deranje ovih levatskih ekipa
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi