Perez otkrio svoju stranu priče

Čekao da se sezona završi, a onda je ispričao istinu o Mbappeu: "Nije me izdao, ali..."

Endin Čaušević

Kylian Mbappe prošlog mjeseca sve je iznenadio odlukom da potpiše novi ugovor s PSG-om.

Mbappe je odbijao ponude PSG-a da ostane u klubu i bilo je skoro sigurno da napušta Park prinčeva, ali se on predomislio u posljednji trenutak.

Mnogi su bili sigurni da će ovaj napadač potpisati za Real Madrid s kojim je ranije skoro sve dogovorio. Ipak, Mbappe je odlučio da ostane u PSG-u i sigurno je da će mu u Realu to teško ikada oprostiti.

Mbappe je još uvijek jedna od glavnih tema u Španiji, a o njemu je jučer pričao i predsjednik kraljevskog kluba Florentino Perez.

Perez je izjavio da nije očekivao da će Mbappe baš na takav način da izigra kraljevski klub i na kraju ostane u PSG-u, te je priznao da je i sam vjerovao da će Francuz doći na Santiago Bernabeu.

Ipak, priznao je da je PSG uradio sve da Mbappe ostane i da neke stvari koje su napravili jednostavno nemaju smisla i ne bi se trebale dešavati u svijetu fudbala.

"Predsjednik Francuske Emmanuel Macron je zvao Mbappea i govorio mu da ostane u PSG-u, to jednostavno nema smisla. PSG mu je ponudio da bude lider novog projekta i to je sve promijenilo. Jednostavno za mene više to nije bio isti Mbappe kojeg smo mi željeli dovesti. Ovdje niko od nas nije veći od Real Madrida i to se neće promijeniti nikada", rekao je Perez i nastavio.

"Mbappe me nije izdao. On mi je rekao mnogo puta da mu je san da igra za Real Madrid, ali se za 15 dana sve promijenilo zbog političkog i finansijskog pritiska. Njegov san je morao da se promijeni".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nikada nisam rekao da je priča Reala i Mbappea gotova zauvijek, nikada to nisam rekao. Za tri godine se mnoge stvari mogu promijeniti. Ipak, ne želim ovakvog Mbappea. Onaj s kojim sam ja razgovarao nije isti kao sada. Želim onog pravog Mbappea".

Podsjećamo, Mbappe je s Parižanima produžio ugovor do ljeta 2025. godine i postao je jedan od najplaćenijih sportista na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.