Kako je sportski direktor Monaca "prevario" Real Madrid i uzeo duplo više novca za Tchouamenija?

Potez koji Perez nije očekivao

Kako je sportski direktor Monaca "prevario" Real Madrid i uzeo duplo više novca za Tchouamenija?

E. Čaušević

Real Madrid prije nekoliko dana je ozvaničio transfer Aureliena Tchouamenija koji je stigao iz Monaca.

Kraljevski klub je izdvojio čak 100 miliona eura za dolazak ovog mladog veznjaka koji je oduševio svojim igrama u dresu Monaca.

Iako je bio na meti nekoliko evropskih klubova na kraju je Real Madrid bio jedini konkretan. Klubovi su se uspjeli dogovoriti oko transfera, te će Real platiti odmah 80 miliona eura, a preostalih 20 bit će isplaćeno kroz razne bonuse.

Međutim, francuski mediji objavili su danas da je sportski direktor Monaca, Paul Mitchell, odigrao ključnu ulogu u ovom transferu i izvukao je od Reala dosta više novca nego što se očekivalo.

Kada se pojavila informacija da Real želi Tchouamenija špekulisalo da će transfer iznositi oko 60 miliona eura, ali onda je ta cifra skoro duplo porasla i to zahvaljujući Mitchellu.

Naime, kako su objavili mediji u Francuskoj on je u sve to uključio PSG i preko medija je pustio informaciju da Parižani žele pokvariti Realu posao i dovesti Tchouamenija iako se na kraju ispostavilo da to nije istina.

Mitchell je sve to uradio jer je znao da će se Florentino Perez "upecati" na takve špekulacije, te je zbog toga tražio od Real Madrida više novca za Tchouamenija i tvrdio je da njega traži i PSG i nudi dosta više novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju se ispostavilo da to nije bila istina i da PSG nikada nije zvanično ni poslao ponudu za ovog mladog igrača. No, u Realu su vjerovali da Mitchell govori istinu i skoro su udvostručili ponudu koju je Monaco na kraju prihvatio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
60m >> 80m je duplo kada Čauš upali moždane vijuge.
12 1
Untouchable
Koja glupost, sam je Aurelien izjavio da ga Mbappe ubjedjivao da predje u Psg.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi