Pao je dogovor

Završen transfer Sadia Manea!

Admin Čaušević

Sadio Mane ima novi klub nakon šestogodišnje avanture u Liverpoolu. 

Mane nakon šest godina napušta Liverpool i karijeru će nastaviti van granica Engleske, tačnije u Njemačkoj.

Već nekoliko sedmica traju pregovori Bayerna i Liverpoola oko transfera sjajnog Senegalca, a danas je konačno sve završeno.

Njemački Sky izvještava da je posljednji sastanak predstavnika dva evropska velikana urodio plodom i da je postignut dogovor.

Liverpoolu će pripasti maksimalno 41 miliona eura što je odlična cifra za igrača koji je ušao u posljednju godinu ugovora.

Redsi imaju garantovana 32 miliona eura, a ostatak se odnosi na bonuse koje će biti lako ispuniti.

Mane se trenutno nalazi na odmoru u rodnoj zemlji, a uskoro će otputovati u Njemačku te obaviti ljekarski pregled i potpisati trogodišnji ugovor.

Iskusni Senegalac je na Anfield Roadu stekao status jednog od najboljih igrača današnjice i sigurno će predstavljati pojačanje za Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S Redsima je osvojio sve prestižne trofeje i bio je užoj konkurenciji za osvajanje Zlatne lopte, ali ta nagrada mu je izmakla.

Dovođenje Manea se može smatrati i odličnim poslom Hasana Salihamidžića koji će tako makar na neko vrijeme skinuti pritisak s kojim se suočava već duže vrijeme.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.