Ponudili ugovor i Garethu Baleu

O njima skoro da niko ne priča, a spremaju ekipu koja će biti šok za sve u Engleskoj

Endin Čaušević

Gareth Bale će na kraju ovog mjeseca biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Real Madridom.

Bale je u kraljevskom klubu proveo devet sezona i uspio je da osvoji sve što je mogao, ali prethodnih godina nije previše uživao jer se našao na meti navijača koji su mu zviždali u skoro svakoj utakmici.

Na kraju su čelnici Reala odlučili da Velšaninu neće ponuditi novi ugovor i da je najbolje da Bale karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

Već nekoliko sedmica špekuliše se o tome gdje bi Bale mogao da zaigra iduće sezone. Španski mediji su prenijeli da mu je cilj ostanak u Španiji, te da navodno pregovara s Atletico Madridom, ali je to demantovano.

Prethodnih dana uveliko se piše o tome da je Bale odlučio da se vrati u Englesku, te da na stolu ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Kako je objavio Telegraph najkonkretniju ponudu Bale trenutno ima od Aston Ville koja mu nudi trogodišnji ugovor. Iz Aston Ville su odlučni da dovedu Balea i ukoliko to uspiju zaista će imati sjajan tim za novu sezonu.

Steven Gerrard je sam poručio čelnicima kluba da bi Bale bio odlično pojačanje i imaju sjajnu priliku da ga dovedu s obzirom da mu ističe ugovor i bit će slobodan igrač za manje od dvije sedmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poznato je da je Aston Villa nedavno potvrdila da je otkupila ugovor Philippea Coutinha, a dolazak Balea bio bi još jedan fantastičan posao kluba iz Birminghama.

Također, pored Aston Ville iskusni Velšanin iz Engleske još ima ponude Newcastlea i Tottenhama i bit će zanimljivo vidjeti šta će na kraju odlučiti i za koji klub će potpisati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti