Oproštaj Mahmutovića večeras protiv Veleža

NK Čelik: Ustanite i aplauzima pozdravite igrača i čovjeka koji je u najtežim trenucima bio uz klub

Edmir Škorić

Aidin Mahmutović večeras će završiti nogometnu karijeru.

Mahmutović je bio u Čeliku kada je bio najpotrebnije i itekako je ostavio traga u zeničkom premijerligašu, pa će večeras imati dostojanstven oproštaj u prijateljskoj utakmici protiv Veleža na stadionu Bilino polje.

"Pozivamo vas sve da prilikom izlaska Mahmutovića iz igre ustanete i gromoglasnim aplauzom pozdravimo igrača i čovjeka koji je u najtežim trenucima ostao i bio uz klub", poručuju iz NK Čelik uoči utakmice koja se igra večeras od 19:30 sati.

Ovaj 36-godišnjak je u inostranstvo otišao još 2007. godine kada je potpisao za Teplice. U Češkoj je promijenio veliki broj klubova, a između ostalog bio je dva puta prvak te zemlje.

Osim za Čelik u BiH je još igrao za Tošk te je jedno vrijeme bio član Tuzla Cityja.

Nedavno je imao mali spor sa trenerom Zeničana Arminom Duvnjakom jer ga nije stavio u tim za utakmicu posljednjeg kola.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Tada je Mahmutović na društvenim mrežama napisao:

"Jučer sam doživio najveće poniženje u karijeri jer sam saznao da me trener iz nekog razloga nije stavio u nominaciju za posljednje kolo utakmice sa Jahorinom. Svaku svoju igru, svih tih dvadesetak minuta u zadnje vrijeme sam nastojao svim mladim igračima pomoći i ukazati im na greške. (Volio bih da je dotični trener vidio prije nekoliko dana kada sam bio na oproštajnoj utakmici u Češkoj, kako treneri koji su trenirali Češku Reprezentaciju, Spartu, Slaviju imaju respetkprema meni kao igraču, ali u Bosni valjda ovako funkcioniše). Inače ne volim da se izjašnjavam na društvenim mrežama, ali zbog činjenice da je Čelik u mom srcu, ovo me ponizilo kao igrača", poručio je Mahmutović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.