Kadeti NK Čelik prvaci Omladinske lige BiH
Zeničani su osvojili Omladinsku ligu Centar, da bi u doigravanju jučer i danas bili najsupješniji na završnici, koja je odigrana u Tomislavgradu. Foto:NK Čelik

U finalu savladali Tekstilac

Kadeti NK Čelik prvaci Omladinske lige BiH

D. Kurbegović

Jučer i danas u Tomislavgradu odigrana je završnica Omladinske lige BiH u kategoriji kadeta. Na turniru su sudjelovale četiri ekipe, Čelik, Tomislav, Tekstilac i Kozara.  U dosta zanimljivim utakmicama na kraju pobjedu i prvo mjesto osvojila je ekipa NK Čelik, koja je u finalu savladala Tekstilac rezultatom 3:1

Prvog dana turnira, jučer sastali su se Tomislav i Čelik, te Tekstilac i Kozara. Zeničani, te ekipa Tekstilca izborili su veliko finale, koje je danas odigrano.

Iako se očekivala neizvjesna utakmica, izabranici Izudina Kamberovića dominantno su osvojili titulu prvaka pobjedom rezultatom 3:1. Strijelci za crno-crvene bili su, Ahmetspahić, Smajlović i Bradarić.

Na kraju pojedinačne nagrade, također su otišle u ruke Zeničana, budući da je za najboljeg golmana izabran Imran Zilić, dok je nagradu za najboljeg igrača dobio napadač Čelika Benjamin Ahmetspahić.

Generacija Čelika koju predvodi Izudin Kamberović postigla je sjajne rezultate ove sezone, te se očekuje naredne da u juniorskoj konkurenciji budu ponovo najbolji, te izbore ulazak u Premijer omladinsku ligu BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
I ovo bi neko gasio, e moje budale pojma vi nemate. Samo likČe!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi