Čelik pred duel protiv Veleža dogovorio dolazak sjajnog napadača
Korpulentni napadač iz Zavidovića u napadu Zeničana će zamijeniti Mahmutovića, kojem će u nedjelju meč protiv Veleža biti oproštajni u crno-crvenom dresu

Šijerkić prošle sezone bio drugi strijelac lige

Čelik pred duel protiv Veleža dogovorio dolazak sjajnog napadača

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će na stadionu Bilino polje u okviru obilježavanja 77. rođendana kluba ugostiti aktuelnog osvajača Kupa BiH i starog rivala ekipu Veleža iz Mostara. Duel starih rivala sigurno će privući veliku pažnju navijača, iako je riječ o prijateljskom meču.

Zeničani su prošle sedmice na press konferenciji najavili da naredne sezone idu na osvajanje prvog mjesta, odnosno ulaska u viši rang takmičenja. Kostur ekipe crno-crvenih će ostati i u narednoj sezoni, a klub je već krenuo u potragu za nekoliko pojačanja, koji će podići razinu igre kluba na veći nivo.

Prvo pojačanje Čelika za narednu sezonu bit će korpulentni napadač Mirsad Šijerkić. Ovaj 27-godišnji nogometaš prošle je sezone u dresu Krivaje iz Zavidovića postigao 31 gol, te završio kao drugi strijelac lige, a zanimljivo da je jednu od svojih najboljih partija pružio upravo protiv Čelika na Bilinom polju, kada su gosti iza Zavidovića zahvaljujući Šijerkiću otkinuli bod domaćinu, bilo je 2:2 u tom meču.

Šijerkić je napadač koji će u napadu zamijeniti Mahmutovića, koji će se protiv Veleža u nedjelju oprostiti od aktivnog bavljenja nogometom. Zanimljivo da je ovaj nogometaš iz Zavidovića, prije devet godina nosio već crno-crveni dres, ali u juniorskoj konkurenciji. Sigurno je da će ovaj napadač uz Kolića, Međuseljca, Karalića i Durmiša predstavljati veliku opasnost za sve protivnike u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Osim Šijerkića, klub će angažovati još dva pojačanja, te zaključiti prelazni rok i krenuti s pripremama za narednu sezonu, kada žele izboriti ulazak u 1.ligu FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harise
Bravo Celik ?⚜️
6 0
celikze
Samo naprjed gdje ti igras tu smo mi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi