Foto: E. Dindić

Kreću od prvog pretkola

Poznato ko sudi Borcu i Tuzla Cityju u prvim utakmicama Konferencijske lige

Eldar Ganibegović

Borac i Tuzla City dvije su bh. ekipe koje će evropski put započeti u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Sedmog jula Borac na stadionu "Milan Jelić" u Modriči dočekuje B36 Torshavn s Farskih Otoka, dok istog dana Tuzla City debituje u Evropi protiv Tre Pennea u San Marinu.

UEFA je odredila suce za ove mečeve, a našim predstavnicima sudit će sudije iz Azerbejdžana i Bjelorusije.

Tako će Borcu protiv Farana suditi Rauf Jabarov iz Azerbejdžana, a pomagat će mu sunarodnjaci Yusifov Javanshir i Namik Huseynov. Četvrti sudac bit će Rashad Ahmadov.

Pravdu u San Marinu dijelit će bjeloruska sudijska ekipa na čelu s Dzmityjem Dzmitryiueuom. Pomoćnici su Denis Emelyanchikov i Anton Paluyanau, a četvrti sudac je Amine Kourgheli.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Utakmica Borac - B36 Torshavn igra se, dakle, sedmog jula od 18 sati, dok će Tuzlaci u San Marinu na teren dva sata i 45 minuta kasnije. 

Revanši su na rasporedu sedam dana kasnije. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.