Nenad Lalatović porazom otvorio epizodu u Borcu

Prijateljski meč

Nenad Lalatović porazom otvorio epizodu u Borcu

Edmir Škorić

Nogometaši Borca odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Vojvodine, koja je na kraju slavila s 1:0.

Na terenu u Slovenskim Konjicama snage su odmjerili aktuelni i bivši klub srbijanskog trenera Nenada Lalatovića, a Novosađani su na kraju pokvarili njegov nezvanični trenerski debi, pošto su pobijedili s jednim golom razlike - 1:0.

Na startu meča Lukić je imao dobar udarac ka golu Vojvodine, ali nije bio najpreciziniji. U 28. minuti novajlija u timu Borca, Benjamin Tatar, našao se u dobroj poziciji, ali ni on ne pogađa, baš kao ni Lukić ponovo pet minuta kasnije, odnosno u 33. minuti.

Vojvodina uzvraća tek u 35. minuti, ali je Nikolić pucao pored gola. Do kraja prvog dijela Borčevi igrači dva puta prijete, prvo Zakarić, potom (opet) Lukić, ali mreže ostaju mirovati.

Vojvodina je napravila pritisak na startu drugog dijela, a do vodstva i pobjede dolazi u 60. minuti golom Milana Vidakova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Borac su startali: Pavlović, Vojnović, Spremo, Gajić, Andrić, Piščević, Popara, Tatar, Meleg, Zakarić, Lukić.

Borac se uveliko priprema za novu sezonu Premijer lige, a u prvom kolu Banjalučani dočekuju Slogu iz Doboja. Ipak, prije toga ih očekuju evropski izazovi. B36 Toršavn s Farskih otoca biće prvi rival Banjalučanima u prvom kolu Konferencijske lige. Zanimljivo da će Borac svoj domaći meč s Faranima igrati na stadionu u Modriči.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HUNTER
Ugasili se INSALLAH.
10 8
Jugjesamojedan
Drhte noge i ruke čim makneš iz Banja Luke. - ****m Borac, ****m Banja Luku
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi